David Vander Haeghen (1971), master in de Biologie, werkt sinds 1996 als leerkracht Wetenschappen en Toegepaste ecologie in het Kunst-, Technisch- en Beroepssecundair onderwijs en als onderwijsdidacticus in de lerarenopleiding Biologie.

Om zijn leerlingen en hun gedrag beter te begrijpen, volgde hij een initiatiecursus Gezinstherapie en nam hij deel aan verschillende sessies gedragstherapie als opvang voor angststoornissen.

Verder vond hij zelf als kind en puber rust in de natuur en wist hij al velen te begeesteren met zijn creativiteit en acties in de verschillende Belgische, Nederlandse en Franse biotopen.

Steeds vaker ondervindt hij dat jongeren en volwassenen, vervreemd van de meest evidente natuurlijke processen, maar geboeid door hun nieuwsgierigheid, tot een innerlijk evenwicht kunnen komen door actief bezig te zijn in het groen.

Als gediplomeerd life- en natuurcoach weet hij met de juiste gesprekstechnieken, gecombineerd met activiteiten in de natuur, maximale winst te bereiken in zowel het begrijpen als het oplossingsgericht sturen van de klanten.